Poradna Operační systémy


Autor: | Vloženo: 18.05.2016 000 13:14 | Témata: Poradna Operační systémy

Windows 10

Dobrý den, co je lepší - instalovat přes DVD nebo přes USB flash disk? A jaký je Váš celkový názor na "desítky"?
Předem za odpověď děkuji.

  • 18. května 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, jednoznačně desítky doporučuji. Přece jen poslední verze, pravidelně aktualizovaná a stabilní. Instalaci doporučuji z USB, je to rychlejší - především pokud máte SSD disk.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Vašek Sláva

      18. května 2016 - Vašek Sláva

      Prosím Vás, a kterou verzi spíš - Pro nebo Home; 32 bit nebo 64 bit a jaký je v nich rozdíl?
      A jak odinstalovat strarý OS (Windows Vista 32 bit)?
      A děkuji za předešlou rychlou odpověď,


    • SW.CZ

      18. května 2016 - SW.CZ

      Dobrý den, porovnání verze Home a pro naleznete zde: http://data.sw.cz...
      Pokud máte dostatečně výkonný počítač s 64 bitovou architekturou, doporučujeme verzi 64bit, která je rychlejší. Při přechodu z Vist je třeba provést čistou instalaci nového Windows 10, proto není třeba starý systém odinstalovt.


    • SHOP.INSTALUJ.cz

      18. května 2016 - Oficiální zástupce obchodu SHOP.INSTALUJ.cz

      1) Pokud chcete používat Windows na doma, stačí verze Home, vyšší verze Pro obsahuje navíc síťové záležitosti jako vzdálenou plochu, přihlášení PC do síťové domény, šifrovací nástroj BitLocker, správu skupin atp. prostě věci na doma asi zbytečné, pokud nebudete mít doma počítače v síti.

      2) Co se týká bitové varianty tak toto bych doporučil spíše 64bit, je to novější architektura, navíc 32bit zvládne adresovat pouze 3.33GB paměti RAM, a pokud tak máte více, není se nad čím rozmýšlet, pokud ovšem máte starší PC, kde běží ještě např. Windows XP tak pak bych se raději přiklonil k 32bit variantě ale dle všeho používáte Windows Vista.

      3) Předchozí Windows není třeba nijak odinstalovávat, pokud spustíte instalaci, automaticky "odinstalaci" provede za Vás následná instalace, jen určitě doporučím zálohovat vaše data, vypálením nebo jakkoli, něž se do instalace pustíte, jistota je jistota. U instalace je pak možnost i formátovat disk, čímž se veškerá předchozí data smažou, ale alespoň se krásně vyčistí disk.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.