OEM Microsoft Windows Vista Home Premium 32-bit CZ
český - Microsoft - Předplatné, pronájem - 1
Upgrade na systém Windows 7 (technologická záruka) je možnost získání systému Windows 7 při nákupu kvalifikovaných licencí systému Windows Vista v období od 26. června 2009 až...více »
Hodnoťte produkt:
Recenze OEM Microsoft Windows Vista Home Premium 32-bit CZ
Přidáno: 25. února 2010 (naposledy upraveno 27. února 2010)
Vistu jsem měla k novému počítači, takže jsem neměla možnost volby. Zpočátku jsme z ní byli nešťastní, neustále se nás na něco ptala a pak znova a znova na to samé - viz. opravdu chcete to či ono? Na tohle jsme si časem trochu zvykli. Hlavně nám však vadí celkové zpomalení počítače, a to že některé programy musím spouštět jako správce - tj. kliknutím pravým tlačítkem myši, ne dvojklikem, jinak se mi pak spouštějí či instalují znova automaticky. Celkově jsem z Visty spíše rozpačitá, ještě jsem se nesetkala s novými sedmičkami ale doufám, že jsou lepší a stabilnější.Pro:
- - pěkné grafické prostředí
- - dobrý přístup k multimediálním funkcím
- - měla jsem ji na počítači, takže bez možnosti výběru
- - v té době nejnovější operační systém
- - zpomaluje počítač
- - velké nároky na hardware
- - nekončící doplňující hlášky, opravdu chcete to či ono
- - některé programy nutno otevírat jako správce, ne automaticky dvojklikem
- - někdy způsobuje "zamrznutí" počítače
Přidáno: 25. ledna 2010
klik
měl jsem velké problémy na svém ntb, systém v 50% nečekaně zamrzával, WM player se pouštěl půl minuty i déle, zatuhával při brouzdání na netu atd...ikdyž jsem dělal pravidelnou údržbu- čištění disku, defragmentace, skenování legálním antivirem cca. každých 14dní- 3 týdny, pořád byl ntb velice pomalý (a to mám poměrně dobře nabušenýho ntb) problémy přetrvávaly...Měl jsem 100 chutí přejít zpět na XP, které běhaly bez problémů. Nakonec jsem ale skusil free program CCleaner a ejhle po jednom projetí systém běhá najednou svižně, bez potíží, žádné zamrznutí:-) Takže doufám, že už bude v pohodě!!:-)Pro:
- hezký design
- ovládání
Proti:
- vysoké nároky na hardware
- práce v Office 2007
Přidáno: 24. ledna 2010
Synovi chvíli trvalo, než si na tento operační systém zvykl (na jeho notebooku), ale teď už je to v pohodě. Na jeho notebooku jde bez sebemenších problémů. Určitě bych ho doporučila, ale jen pro silnější počítače nebo notebooky.Pro:
- Moderní vzhled (oproti Windows XP)
- Velmi jednoduché ovládání
- Vysoké hardwarové nároky
Přidáno: 21. ledna 2010
těším se na upgrade wisty na sedmičku, wista není nic mocPro:
- pěkné a příjemné prostředí
- přepínání oken
- slušivý desing, toť vše : - (
Proti:
- windows wista je horší průměr
- neuvěřitelně zpomaluje start počítače / já ji mám na notebooku /
- žere moc místa na pevném disku
- furt stahuje nějaké aplikace, co lepí díry v systému a zpomaluje tím práci počítače
Přidáno: 21. ledna 2010 (naposledy upraveno 21. ledna 2010)
OEM licenci visty jsem dostal s nákupem notebooku. Byl jsem s ní velmi spokojen protože jsem si na ni velmi rychle zvyknul. Měl jsem nárok na upgrade na win7 a nyní již používám novější operační systém.Pro:
- Moderní operační systém
- inovativní funkce
- příjemné prostředí
- snadné ovládání
Proti:
- Vista dostala hned ze začátku nálepku špatného produktu proto jej spousta lidí hodnotí negativně, aniž by vlastně věděli oč jde.
Přidáno: 21. ledna 2010
Na Vistu všichni dlouho netrpělivě čekali, výsledek byl ale spíše zklamáním. Má sice několik zastánců, ale popravdě nerozumím proč. Na disku sežere zbytečně moc místa, nároky na RAM a procesor jsou neúměrné. Je to obrovská daň za částečné zvýšení bezpečnosti a stability. Výkon počítače, který by mohly využívat aplikace tak ukousne samotný systém. Beru to jako obrovské šlápnutí vedle. S Vindows 7 sice nemám zkušenost, ale po zkušenosti s Vistou jsem velice rezervovaný.Pro:
- inovativní vzhled
- pár nových funkcí
- vysoké HW nároky
- nekončící otravné hlášky
- nekončící problémy s jakýmkoli nastavením
Přidáno: 30. září 2009
Často kritizovaná, neoblíená zatracovaná....vše je pravdivé, vsoké HW nároky, nestabilita prostě vše špatně. Raději bych počkal na Windows 7 ten bude lepší protože OS Vista je na dvě věci....Microsoft se seknul přes kapsu a je to vidět, ani tržně na tom nebyla Vista nijak valně....takže tak (-: (-:...Pro:
- ruce ihned pryč
Přidáno: 10. září 2009
Po dlouhé době Microsoft předvedl svůj nový operační system. Po veleúspěšném Windows XP po několika letech přichází veleneúspěšná windows vista. Hlavně kvůli svým vysokým HardWarovým nárokům nepatří mezi nejoblíbenější systemy. Pokud zvažujete nákup nového operačního systému: radím vyčkejte do konce října a ořiďte si Windows 7.Pro:
- Nové uživatelské rozhraní
- Vysoké HW nároky
Přidáno: 31. srpna 2009
Dá se říci, že jsem spokojený. Tento systém se ke mě dostal s novým počítačem. Prostředí je takové bonbónovité, nic hranatého, ale svojí funkčnost plní celkem spolehlivě. Problémy s kompatibilitou jsem zatím neměl a ani mi nepadají. Ovladače není problém sehnat na cokoliv oprati 64 bitům. Berou si opravdu znatelnou část RAMky a zpomalují výpočetní programy, kde je nutný celý výpočetní výkon procesoru.Přidáno: 13. března 2009
Na Windows Vista bylo napsáno spousta recenzí, avšak většinou negativních. Já se ale tohoto operačního systému musím zastat - sama jej mám na PC nainstalován a jsem s ním velmi spokojena. Sice jsou někdy menší problémy se spouštěním starších PC her, ale většinou se mi tyto problémy podaří vyřešit přes aktualizace.V porovnání s Windows XP se mi Vista jeví jako daleko propracovanější a spolehlivější. Ochrana PC je v tomto operačním systému prioritou.
Windows Vista rozhodně doporučuji...
Pro:
- pěkně zpracovné prostředí - design
- ochrana počítače
- nové vymoženosti, lepší programy
Proti:
- některé starší PC hry a programy nejdou spustit
Přidáno: 17. srpna 2008
Až Vám někdo bude tvrdit, že Vista je na draka a Vy budete váhat jestli si raději nemáte pořídit XPčka, tak se koukněte sem. Nejsem žádný super znalec, ale já jsem tenhle systém vyzkoušel a zatím s ním mám jen dobré zkušenosti. Dokonce oproti XPčkům, se kterými jsem dlouhou dobu dělal se mi to dá mnohem víc uživatelsky snáze ovladatelné.Pro:
- Příjemné uživatelské rozhraní
- Diagnostika problému se sítí
- Propracované nastavení správy napájení
- Program Fotogalerie umožňuje bez znalostí dělat efektní foto prezentace se zvukem a titulky.
Zobrazuji 1 - 11 ze 11 recenzí
Můžete koupit ve 9 slovenských obchodech: OEM Microsoft Windows Vista Home Premium 32-bit CZ